Tack för ett fint Valborg 2019

Cortègen 2019 har passerat Göteborgs gator och bemöttes av ett folkhav av vårfirande göteborgare. I sedvanlig ordning har Cortègejuryn utsett 4 vinnare i 4 olika kategorier. Efter överläggning och diskussioner kom juryn fram till vinnarna:

– Bästa vagn: Ekipage 24, Halv åtta hos Lööf. För att man så humoristiskt och heltäckande kunde beskriva ett politiskt kaos.
– Bästa tekniska lösning på vagn: Ekipage 32, Förskingringssparbanken. För konstruktion av ett aktuellt samhällsproblem och ett inspirerande ekorrhjul.
– Bästa lösnummer: Ekipage 28, “Sol”cellsbil. För illustration av mottsättningen mellan föreställningen att elen är ren och det smutsiga sätt som det framställs på.
– Bästa tekniska lösning på lösnummer: Ekipage 17, Doof Wagon. För välbyggd avbild av den välkända “Mad Max”, med många tekniska detaljer och avbilder som stämde med verkligheten.

Vi i Chalmers Cortège Committé vill rikta ett stort tack till alla som kom och kollade på årets Cortège, CC, kåren, sponsorer, högskolan, tidigare års CCC och framförallt alla Cortègebyggare!