Idag avgår Cortègen 2019

Idag avgår Cortègen 2019 för sitt 110e år. I 10 dagar har studenterna på Chalmers kämpat mot väder och vind för att fortsätta denna Chalmerstradition av Valborgsfirande. Det är 38 vagnar med i år, och 800 byggare som idag kommer delta i årets Cortègetåg. Medan man väntar på att tåget ska avgå kan man ta sig en sväng förbi byggplatsen på Gibraltarvallen för att köpa sig ett program, och sedan stå och njuta av rolig läsning, knep och knåp, och friska upp minnet för vilka årets nyheter har varit.

Vägen som tåget tar hittas under fliken “Cortègevägen” här på hemsidan. Den kommer avgå från Chalmers vid 18:15. Vill man ha lite kommentarer under tåget så kommer det finnas Speakers längst med vägen ståendes vid Biblioteksbacken på Gibraltargatan, vid Viktor Rydbergsgatan och på Götaplatsen. På Götaplatsen kan man även se årets Cortègejury, de som bedömer ekipagen. Vilka kända profiler det är i år hittar ni i Cortègeprogrammet. 

Sedan önskar vi i Chalmers Cortège Committé er alla er härlig solig Valborg!