Mini-Cortègen

Mini-Cortègen är ett nytt koncept vi har utvecklat för i år som består av en utställning där några av idéerna till årets ekipage är gestaltade! Den består av 12 lastbilsflak i miniformat som är utställda på några ställen i Göteborg och på Chalmers Campus, vilka är utmärkta på kartan nedan. Ekipagen går att njuta av på utställningsplatserna runtom i stan eller här på hemsidan och på vår Instagram @chalmerscortegecommitte. Utställningen är skapad av oss i Chalmers Cortège Committé som istället för vårt vanliga arbete med Cortègen bland annat håller på med detta, med syftet att skapa glädje och vårkänslor till alla Göteborgare!

Vanligtvis består Cortègen både av vagnsnummer och lösnummer, där vagnsnummer byggs på lastbilsflak och lösnummer brukar ha mer fokus på tekniska aspekter för att de ska kunna ta sig fram för egen maskin. Mini-Cortègen är baserade på idéer som byggare ville utföra till den ordinarie Cortègen, men är modifierade för att passa i de mindre modellformaten.

För att se till att inte bidra till smittspridningen ber vi er som tittar på den fysiska utställningen att iaktta försiktighet genom att hålla avstånd!

Ps! Här blir Cortègens ordförande och PR-chef intervjuade i P4 om Mini-Cortègen – in och lyssna!  https://sverigesradio.se/artikel/7459698